Ai grijă de inima ta, conferință de sănătate în orașul Videle
Posibilitatea de a ajunge la inimile oamenilor pentru a le aduce vestea bună a Evangheliei este din ce în ce mai redusă. Oamenii sunt suspicioși, respingători, iar presiunile din partea îndrumătorilor lor religioși conduc la accentuarea acestor tendințe.
Într‑o situație ca aceasta modalitatea cea mai eficientă de a captiva atenția celor din jur a rămas pătrunderea în zonele lor de interes, disponibilitatea de a le veni în ajutor acolo unde ei se simt cei mai neputincioși.
Încercarea disperată de a supraviețui, de a se elibera de disconfortul diferitelor afecțiuni, care le îngreunează viața, rămâne subiectul cel mai incitant. Chiar și cei mai dezinteresați oameni în materie de religie, devin deschiși atunci când se abordează probleme de sănătate, aceasta pentru că boala nu face selecții, ci afectează deopotrivă pe oricine, indiferent de vârstă, poziție socială, pregătire profesională sau orientare religioasă.
Pornind de la această realitate și ținând cont de aceste tendințe, frații din Conferința Oltenia au inițiat o campanie de evanghelizare în orașul Videle, organizând pentru început o conferință de sănătate.
Ai grijă de inima ta
Astfel locuitorii orașului au fost invitați să participe la prezentarea intitulată „Ai grijă de inima ta”, ce urma să aibă loc în ziua de 20 octombrie 2013 la Casa de Cultură din localitate.
Deși invitațiile au fost împărțite cu generozitate, iar intrarea urma să fie, ca de obicei, liberă, oamenii nu au răspuns conform așteptărilor. Cu toate aceștia grupul relativ mic ce a ales să participe a beneficiat de informații valoroase privind modul în care pot fi prevenite bolile de inimă, precum și pașii principali care trebuie făcuți în cazul îmbolnăvirii.
Mihaela Răileanu, medic rezident, a prezentat participanților efectele alimentației asupra vaselor de sânge și implicit asupra inimii, oferind liste cu alimente potrivite pentru menținerea unei sănătăți optime, precum și cu acele alimente care contribuie în mod direct la apariția unor afecțiuni grave de ordin cardiologic. S‑a explicat faptul că unele alimente, deși nu sunt rele în ele însele, datorită modului greșit de preparare devin dăunătoare.
În final cei prezenți au primit răspunsuri la diferitele nelămuriri pe care le aveau în domeniul medical și au putut solicita o discuție individuală pe tema bolii cu care se confruntă.
Sperăm că următoarea întâlnire se va bucura de un mai mare succes, cei prezenți fiind purtători de „vești bune” pentru concetățenii lor.