6. De ce nu participă adventiştii reformişti la petreceri, banchete etc.?
Deși nu sunt împotriva evenimentelor sociale ca atare, adventiștii reformiști nu participă la întruniri de plăceri și distracție, întrucât consideră că acestea sunt destinate satisfacerii firii pământești, numărându-se printre „lucrurile din lume” pe care Scriptura ne spune să nu le iubim: „Nu iubiți lumea, nici lucrurile din lume. Dacă iubește cineva lumea, dragostea Tatălui nu este în el.” (1 Ioan 2:15).
Nici muzica ce constituie fondul sonor la asemenea ocazii, și nici dansul nu sunt compatibile cu credința noastră. Noi credem că muzica adevărată trebuie să aibă ca scop preamărirea lui Dumnezeu și nu ne identificăm cu muzica profană, care promovează falsele valori ale acestei lumi.
În ceea ce privește dansul, credem că el este un pretext creat de societate pentru a facilita apropierea fizică între două persoane de sex diferit. Acest lucru se întâmplă mai cu seamă între persoane necăsătorite, dar nu numai, el fiind acceptabil în societate și între o persoană căsătorită și una necăsătorită, sau între două persoane căsătorite fiecare cu altcineva.
Considerăm că atingeri, gesturi și mișcări care ar putea sugera o apropiere fizică necuviincioasă și ar putea stimula fantezia erotică nu sunt compatibile cu etica unui creștin pentru care singurul partener este soțul sau soția sa, iar manifestările dragostei familiale își au locul într-un cadru intim, al familiei și nu în public.
În acest sens la întrunirile sociale se impun rezerva și decența, tot comportamentul social trebuind a fi în armonie cu îndemnul „Feriți-vă de orice se pare rău.” (1 Tesaloniceni 5:22).