Informații de la cea de‑a 24‑a sesiuni a delegației C.G — Joi 23 ianuarie 2025

 

Pentru a înce­pe cea de‑a patra zi a sesiu­nii de dele­gați, în urma into­nă­rii unor imnuri sin­ce­re, fra­te­le Daniel Guzman a sus­ți­nut o medi­ta­ție emo­țio­nan­tă de dimi­nea­ță. El a vor­bit des­pre un ade­văr pro­fund: În Hristos, nu exis­tă gra­ni­țe. Deosebirile rasi­a­le, tri­ba­le și națio­na­le dis­par, lăsând doar fru­moa­sa rea­li­ta­te a unei sin­gu­re fami­lii uma­ne uni­te în Isus. Apelând la isto­rie, el le‑a amin­tit dele­ga­ți­lor de Conferința Generală din 1888 de la Minneapolis, unde Inspirația a dez­vă­lu­it că Isus a pășit pe holuri la con­fe­rin­ța de la Minneapolis, dar nimeni nu era pre­gă­tit să‑L pri­meas­că. Cu aceas­tă rea­min­ti­re emo­țio­nan­tă, fra­te­le Daniel a lan­sat un apel puter­nic: „Ne vom des­chi­de ini­mi­le și‑L vom accep­ta astăzi pe Isus?”

După micul dejun, dele­ga­ții s‑au reu­nit din nou în timp ce fra­te­le David Zic, pre­șe­din­te­le, a des­chis sesiu­nea cu un memen­to con­ving­ă­tor: „Nu putem mer­ge îna­in­te decât dacă ne înțe­le­gem isto­ria”. El a poves­tit încer­că­ri­le pe care le‑a îndu­rat bise­ri­ca lui Dumnezeu și a vor­bit des­pre mar­to­rii sta­tor­nici care au rămas fermi prin ele. Descriindu‑i drept „un nor de mar­tori”, el a evi­den­ți­at pro­vo­că­ri­le cu care s‑au con­frun­tat și cre­din­ța care i‑a sus­ți­nut. Fratele Zic le‑a amin­tit apoi dele­ga­ți­lor de pio­ni­e­rii și de cei dragi care nu mai sunt cu noi, ci așteap­tă reve­ni­rea lui Isus. Cu o pro­vo­ca­re sin­ce­ră adre­sa­tă dele­ga­ți­lor, el a pus între­ba­rea: „Vom mer­ge pe vechi­le cărări pe care ni le-au pus înainte?”

În tim­pul sesiu­nii, am pri­mit ves­tea tris­tă că Președintele Uniunii Peruviane s‑a îmbol­nă­vit și tre­bu­ie să se întoar­că ime­di­at în Peru. În acel moment, lucră­ri­le sesiu­nii s‑au oprit în timp ce dele­ga­ții s‑au unit în rugă­ciu­ne pen­tru fra­te­le lor, sănă­ta­tea lui și călă­to­ria lui în sigu­ran­ță spre casă.

În acest moment al sesiu­nii, dele­ga­ții au fost soli­ci­tați pen­tru foto­gra­fi­i­le sesiu­nii. Până la prânz, Comitetul de Planuri s‑a reu­nit, orga­ni­zân­du-se în gru­puri mai mici pen­tru a ela­bo­ra pro­pu­neri pen­tru dife­ri­te­le depar­ta­men­te. După prânz, sesiu­nea a fost relu­a­tă cu un raport par­ți­al din par­tea Comitetul de Nominalizări. Apoi, Comitetul de Planuri și‑a relu­at acti­vi­ta­tea, con­ti­nu­ând să mode­le­ze viziu­nea și direc­ția pen­tru urmă­to­rii 5 ani.

Ziua s‑a înche­iat cu o medi­ta­ție inspi­ra­tă a fra­te­lui Răducu Ioniță pe tema Cunoscând pe Isus. Adresându-se dele­ga­ți­lor, el a pus între­ba­rea: Ne sal­vea­ză cunoaș­te­rea? El a cla­ri­fi­cat că, în timp ce sim­pla cunoaș­te­re inte­lec­tu­a­lă nu poa­te sal­va, cunoaș­te­rea trans­for­ma­toa­re a lui Isus este che­ia mân­tu­i­rii. Menționând scri­e­ri­le inspi­ra­te, el le‑a amin­tit dele­ga­ți­lor că mulți eșu­ea­ză, nu din lip­să de efort, ci din lip­să de credință.

Fratele Ioniță le‑a cerut apoi dele­ga­ți­lor să se apro­pie de Dumnezeu, sub­li­ni­ind că o rela­ție mai pro­fun­dă cu Isus, ade­sea se dezvol­tă prin sufe­rin­ță și dure­re. Citând din Hristos, Lumina Lumii, el a împăr­tă­șit ade­vă­rul puter­nic: „A‑L cunoaș­te pe Dumnezeu înseam­nă a‑L iubi”. Cu un apel din ini­mă, el a între­bat: „Ce fel de Dumnezeu cunoști?”